Dickson Holland: Een eigenzinnige kijk op zaken doen

Medisch Centrum de Poort: Levensbelangrijke communicatie
22 mei 2015
MKB loopt 65 miljoen euro mis…
10 november 2015
Toon alles

Dickson Holland: Een eigenzinnige kijk op zaken doen

Andy & Richard voor het "gloednieuwe" pand van Dickson Holland

Andy de Waard en Richard Dauwerse zijn twee ondernemers die graag hun eigen koers varen. Hun bedrijf heet Dickson Holland en is internationaal leverancier van de meest uiteenlopende soorten tapes, lijmen, kitten en verwante producten. Tot hun klantenbestand horen grote detailhandelsketens maar bijvoorbeeld ook industrie en zakelijke groothandels. Die kiezen voor dit bedrijf vanwege de geheel eigen aanpak, het maatwerk en de creatieve klantgerichtheid.

Ooit begon het in Numansdorp, waar Dick de Waard -vader van Andy- een bedrijf in tape en bijbehorende artikelen oprichtte. Zijn zoon was toen al beoogd opvolger, vandaar ook de naam Dickson.
Toen senior overleed zocht Andy een zakelijk partner en die vond hij in Richard. Samen staan ze nu aan het roer van een organisatie die, tegen de crisis in, alleen maar groeide. De verhuis naar het Roosendaalse bedrijventerrein Borchwerf was dan ook geen blijvende oplossing: er moest een groter pand komen. Ze lieten het realiseren in samenspraak met een architect, op een zichtlocatie langs de A58, aan de Bredaseweg. Hier verrees een duurzaam en hypermodern pand dat bewust ‘op de groei’ gebouwd is. De nieuwe stek biedt Dickson Holland alle ruimte, letterlijk en figuurlijk, om op geheel eigen wijze aan verdere groei te werken

Richard Dauwerse vertelt: “We wilden natuurlijk ook een perfect communicatiesysteem, zowel in- als extern. Van relaties hadden we zo veel goeds over Sailor Telecom gehoord dat we besloten Pieter eens uit te nodigen. Dat klikte meteen, hij snapt onze ongedwongen houding en de waarde die we hechten aan kwaliteit. Hij zorgde er bijvoorbeeld voor dat we zonder storingen in ons grote magazijn met handsetjes kunnen bellen met elkaar, door wat steunzenders te plaatsen. Dat was op onze vorige locatie soms een drama. We bellen nu ook met VoiP en dat bevalt perfect. Omdat ons kantoor op de tweede etage zit moest er bovendien een goede intercom komen bij de voordeur. Dat had nog wat voeten in de aarde. Veel van die systemen kunnen niet tegelijk zenden en ontvangen. Door het achtergrondgeluid van de snelweg bleef de oorspronkelijke intercom dus maar naar boven zenden en konden we niet antwoorden. Dat heeft Pieter netjes voor ons opgelost. Hij zocht net zo lang tot ie een systeem vond dat wel beide tegelijk kan.” Dickson Holland is dus een tevreden klant, die zich herkent in de persoonlijke service en de snelle wijze waarop Pieter en zijn team oplossingen bieden.